Ha ide kattint felajánlhatja!


Abúzus Műhely megalakulását kezdeményeztük

 A fogyatékos emberek ellen elkövetett bántalmazások visszaszorításáért való fellépést tűzte ki célul az a szakmai csoport, amely Abúzus Műhely néven jött létre 2016 júniusában a KézenFogva Alapítvány kezdeményezésére. Az Alapítvány szakmai programjában többször előkerült a bántalmazás témája, melyet bár kiemelten fontosnak tartunk, sajnos az elérhető programok, illetve a finanszírozás szintjén nagyon elhanyagoltnak látunk. Ezért kezdeményeztük a széles körű szakmai gondolkodást az abúzus témájáról.

A munkacsoport tagjai különböző terület, illetve szervezet képviselői, közös bennük, hogy munkájuk során rendszeresen találkoznak a bántalmazás valamilyen formájával.

Az első két találkozón arról folyt szakmai diskurzus, hogy mi az a legsürgetőbb feladat, amivel a Műhely tagjainak foglalkoznia kell. Célunk, hogy elkerülhetetlen legyen mind a közbeszédben, mind a szakmai gondolkodásban az abúzus témája, ezáltal a velünk együtt élő fogyatékos emberek élete biztonságosabbá váljon. Megállapítottuk, hogy képzésekre, szakemberekre, kampányokra, ismeretátadásra, tudásmegosztásra, jelzőrendszerekre, protokollra és jogorvoslati lehetőségekre van szükség. A következő időszakban ezeken a területeken dolgozunk tovább!