Ha ide kattint felajánlhatja!


FECSKE

FECSKE szolgálat

„Nagyon fontos, hogy a Kézenfogva Alapítvány teljesen megérti, mit jelent egy fogyatékossággal élő gyermeket gondozni, nevelni."

Jelenleg hazánkban több mint 450 ezer olyan család van, ahol fogyatékos személy él. Közülük sokan nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, mert a fogyatékos gyermek vagy felnőtt teljes felügyelete mellett csak az egyik szülő tud munkát vállalni. Az anyagi nehézségek mellett a mindennapi dolgok szervezése, a hivatalos ügyek elintézése vagy akár egy bevásárlás is hatalmas kihívás elé állítja a családokat. A fogyatékos gyermek sokszor egy életen át tartó felügyeletet igényel. Az egészséges testvérek és a szülők párkapcsolata sokszor megsínyli ezt.

A legnagyobb értéket adjuk:
időt és biztonságot.

A FECSKE Szolgálat a családok tehermentesítését tűzte ki célul. Lényegében egy speciális gyermekfelügyeletről van szó, amit fogyatékos gyermeket nevelő családok számára biztosítunk hozzáértő szakemberek segítségével, ők a Fecskék. Megbízható, pontos, rugalmas, mindennapokat megkönnyítő, segítőkész, komplex és megfizethető. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal írta le 194 szülő véleményét a FECSKE Szolgálatról egy 2016. júniusban felvett, online, anonim kérdőíven.

 

„Megnöveli a mozgásterünket, mert nyugodtan tudom végezni a dolgaimat úgy, hogy a megfelelő szakember vigyáz a gyerekre."

„Lehetővé teszi, hogy hetente egyszer 1-2 órát kiszakadjak a "mókuskerékből" és egy kicsit önmagamra is figyeljek. E nélkül a feltöltődés nélkül, azt hiszem, megőrülnék.

„Gyermekem kísérését semmilyen más módon nem tudnám kielégítően megoldani, a szakképzettség számomra nagyon megnyugtató. Ez eddig Magyarországon legprofesszionálisabb szervezet! Nagyon hálás vagyok!"

A szülők a Fecske segítőket szinte családtagként kezelik. Korrekt, szolgálatkész, gyerekszerető, kedves és felkészült szakembernek nevezik őket, akik heti és havi gyakorisággal felügyelnek sérült gyermekükre. A családok több mint 60%-a heti gyakorisággal veszi igénybe a szolgáltatásunkat. A legegyszerűbb napi rutinban való támogatás is nagyon fontos számukra, hiszen ha a Fecske segít a gyermeknek a fürdetésnél, az étkezésnél vagy elkíséri az iskolába, az mind-mind terhet vesz le az édesanya válláról.

Szükség van ránk!

A KézenFogva Alapítvány fővárosban és 5 további megyében működteti a szolgáltatást, de folyamatosan azon dolgozunk, hogy országosan elérhetővé váljék. Havonta kb. 300-400 család kér segítséget tőlünk átlagosan 4000-4500 órában. Ők a többségében 14 éven aluli halmozottan sérült gyermeket nevelnek. A családok 40 százaléka azért kéri a segítségünket, hogy a gyermeket gondozó szülő is el tudjon menni dolgozni.

Én is segíteni szeretnék!

 

Adományozás

 

Adományoddal felszabadító órákat nyújtasz egy családnak, vagy kicsit több figyelmet az egészséges testvéreknek. Időt adsz egy szülőnek, aki így nagyobb eséllyel tudja megőrizni munkahelyét.

Partnerszervezeteink:

  • Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthon és Iskola
  • ÉFOÉSZ
  • ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
  • Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete
  • Esőemberekért Egyesület
  • Székesfehérvári Csemete Alapítvány

Bővebben a szolgáltatásról:

 

fecske.kezenfogva.hu