FECSKE

FECSKE szolgálat

„Nagyon fontos, hogy a Kézenfogva Alapítvány teljesen megérti, mit jelent egy fogyatékossággal élő gyermeket gondozni, nevelni."

Jelenleg hazánkban több mint 450 ezer olyan család van, ahol fogyatékos személy él. Közülük sokan nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, mert a fogyatékos gyermek vagy felnőtt teljes felügyelete mellett csak az egyik szülő tud munkát vállalni. Az anyagi nehézségek mellett a mindennapi dolgok szervezése, a hivatalos ügyek elintézése vagy akár egy bevásárlás is hatalmas kihívás elé állítja a családokat. A fogyatékos gyermek sokszor egy életen át tartó felügyeletet igényel. Az egészséges testvérek és a szülők párkapcsolata sokszor megsínyli ezt.

A legnagyobb értéket adjuk:
időt és biztonságot.

A FECSKE Szolgálat a családok tehermentesítését tűzte ki célul. Lényegében egy speciális gyermekfelügyeletről van szó, amit fogyatékos gyermeket nevelő családok számára biztosítunk hozzáértő szakemberek segítségével, ők a Fecskék. Megbízható, pontos, rugalmas, mindennapokat megkönnyítő, segítőkész, komplex és megfizethető. Ilyen és ehhez hasonló szavakkal írta le 194 szülő véleményét a FECSKE Szolgálatról egy 2016. júniusban felvett, online, anonim kérdőíven.

 

„Megnöveli a mozgásterünket, mert nyugodtan tudom végezni a dolgaimat úgy, hogy a megfelelő szakember vigyáz a gyerekre."

„Lehetővé teszi, hogy hetente egyszer 1-2 órát kiszakadjak a "mókuskerékből" és egy kicsit önmagamra is figyeljek. E nélkül a feltöltődés nélkül, azt hiszem, megőrülnék.

„Gyermekem kísérését semmilyen más módon nem tudnám kielégítően megoldani, a szakképzettség számomra nagyon megnyugtató. Ez eddig Magyarországon legprofesszionálisabb szervezet! Nagyon hálás vagyok!"

A szülők a Fecske segítőket szinte családtagként kezelik. Korrekt, szolgálatkész, gyerekszerető, kedves és felkészült szakembernek nevezik őket, akik heti és havi gyakorisággal felügyelnek sérült gyermekükre. A családok több mint 60%-a heti gyakorisággal veszi igénybe a szolgáltatásunkat. A legegyszerűbb napi rutinban való támogatás is nagyon fontos számukra, hiszen ha a Fecske segít a gyermeknek a fürdetésnél, az étkezésnél vagy elkíséri az iskolába, az mind-mind terhet vesz le az édesanya válláról.

Tisztelt Érdeklődők!

A KézenFogva Alapítvány tájékoztatja a FECSKE szolgáltatás iránt érdeklődő Családokat, hogy a szolgáltatás 2018 áprilistól Otthoni Segítés Szolgáltatás (OS2018) néven vehető igénybe a korábbihoz hasonló feltételekkel. A KézenFogva Alapítvány módszertani támogatásával segíti a szolgáltatást.

A szolgáltatást a következő szolgáltatók nyújtják:

A program a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.